Borghrail Han som knåpat ihop denna sidan.

Jag är född 1963 och växte upp på Söderkulla i södra Malmö.

Min mor var lågstadielärare på Söderkullaskolan och min far specialisttandläkare på Käftis (Tandläkarhögskolan i Malmö) - ingen av dem är tyvärr längre i livet.
Jag är enda barnet.

Efter att ha avverkat grundskola (Söderkulla 1970-79) och humanistiskt gymnasium (Heleneholmsskolan 1980-82), gjorde jag min värnplikt på P6/Milo Syd i Kristianstad - "A man has to do what a man has to do"... Skulle inte vilja göra om det året, men skulle inte heller vilja ha det ogjort.

Väl "civil" igen, flyttade jag till egen lya och prövade på diverse kontors- och lagerjobb.

Det hela utmynnade i att jag började köra taxi 1986 och i den branschen har jag fastnat. Det var från början menat att vara ett extraknäck, men känslan att jobba i frihet under ansvar, att se så mycket och att träffa så mycket folk har gjort att det blev min heltidssysselsättning.

Jag har prövat på att vara taxichaufför, droskägare och som taxihallåa, det sistnämnda håller jag på med än idag. Dock "hallåas" det inte så mycket längre, då dagens teknik per automatik matar ut körningarna digitalt till bilarna med GPS-navigering och alla möjliga andra finesser. Det är säkerligen mycket effektivare(?) men team-känslan uteblir och kontakten med förarna på fältet blir väldigt sporadisk. Okej, man är inte lika hes efter en lönehelg nu för tiden, men det var lite charmigare förr... "Bil till Flygbåtarna, kom! - Bil på Centralen, kom!! - Bil på väg till Sturup, kom!!!"

På fritiden ligger musiken som en fond genom tillvaron - det är nästan aldrig tyst hemma. Har under många år bl. a. spelat flöjt och sjungit i diverse körer och orkestrar, men i samband med familjebildning räckte inte tiden riktigt till och jag nöjer mig idag med att lyssna på andras alster - detta kanske till omgivningens fromma(?).

Musikgenrerna som ljuder genom lägenheten sträcker sig över nästan hela registret, nåja tyska operaarior, industri-metal och improviserad jazz står väl inte på topp 10, men 80-tal och symfonisk rock med tjocka feta klanger ligger däremot bra till.

Övriga fritidsintressen presenteras på egna sidor här på hemsidan.

Jag har två döttrar, födda 1990 och -92, som även de har musik och dans som intresse.

Nu när man ser hur fort tiden har gått och ser hur stora de blivit, önskar jag att jag hade haft lite mer tid för dem då de växte upp - arbetsdagarna blev både många och långa som egen företagare - men jag hoppas och tror ändå att jag fyllt min plats som pappa till hyfsad del ändå.

Så länge båda töserna bodde hemma hos mig utvecklade vi på nåt vis en kompis/team-anda istället för de traditionella förälder/barn-rollerna - rekommenderas!

Övriga familjemedlemmar, förutom Ewa, min bättre hälft, representeras av ett styck hund, modell bearded-collie/schäfer, ett styck bur medelst en lite småsnackig dvärgpapegoja samt ett terrarium medelst ett par skägg-agamer, - dock ingen av dem som lärt sig prata....

Hade katt under många år av min uppväxttid, men kombinationen katt vs. fågel känns som en lite väl tuff utmaning för vissa parter...

Malmö har under alla år varit min bas och jag har svårt att se en anledning att lämna denna stad.

Med den lokalkännedom som jag fått via taxijobbet samt intresset för Malmös historia, är det intressant att följa utvecklingen på plats. Jag refererar ofta till platser i stan, som riktmärken som inte längre finns på kartan - utvecklingen går framåt med historien i bagaget.

Som anekdot kan nämnas att i samma fastighet där jag bor idag, bodde min morfar och hans far i början av 1900-talet, i det hus som då låg på denna adress, innan det nuvarande miljonbyggesprojekt uppfördes här på sent 60-tal.

Mina döttrrar
Mina kära arvingar...