Borghrail Lite om tåg

Ända sen tiden då jag tillhörde ½-meterstypen, har modelljärnväg varit min hobby.

Sedan mitten på 70-talet har jag knåpat på ett otal N-skaleanläggningar (skala 1:160) med mer eller mindre bra resultat.

Det är en utmaning att försöka skapa en miniatyr från en förebild i fullskala och att försöka få modellresultatet att likna verkligheten så att "man känner igen sig".

Jag har även delat intresset för modelljärnväg med Malmö Modelljärnvägsklubb (MMJK), som hade åtminstone en av Sveriges tjusigaste anläggningar i 1/87-skalan.

Nu är denna bana riven och en ny är under uppbyggnad, som säkerligen blir minst lika snygg.

Under drygt tio år fick jag förtroendet att få bistå som modelltågsreparatör hos Bosses Hobby vid Värnhem i Malmö.

Efter ägarbyte i butiken under 2004 och namnbyte till Hobbyfixaren, fick jag förnyat uppdrag att hjälpa kunder med deras lok och vagnar, som efter flitigt användande behöver få en översyn eller reparation.

Det är en särskild känsla att "få fart" på ett lok som legat på vinden i 15-20 år och som "kunde vara kul att ge till barnbarnen - om man kunde få det att fungera igen".

Under våren 2009 tog dock den verksamheten slut och butiken gick omkull - de kanske hade behövt en ekonomisk reparatör också, vem vet...

Om du idag behöver köpa prylar till Din modelljärnväg, vänd dig till Hurkos - för bra pris, kvalitet och trevligt bemötande!